Vyhlášení nejlepších sportovců 2009

Vyhlášení nejlepších sportovců

Letecká amatérská asociace ve spolupráci s Aeroklubem České republiky uspořádaly dne 29.1.2010 vyhlášení nejlepších sportovců v leteckých sportech za rok 2009 v Škoda Auto Muzeum v Mladé Boleslavi. SMČR dostal nabídku od organizátorů této akce k účasti a vyhlášení nejlepšího leteckého modeláře za rok 2009 při této příležitosti.

Klub leteckých modelářů ČR již na svém jednání v prosinci minulého roku zhodnotil dosažené výsledky reprezentantů v leteckém modelářství a po zvážení okolností, doporučil předsednictvu ke schválení vyhlásit jako nejlepšího sportovce KLeM ČR za rok 2009 juniora Martina Horna, který získal titul Mistra světa v kategorii F1E na MS v Německu.

KLeM ČR využil nabídky LAA a při této příležitosti předal předseda SMČR p. Karel Koudelka Martinu Hornovi pohár SMČR pro nejlepšího leteckého modeláře za rok 2009, diplom a věcný dar od KLeM ČR. Na akci, též velmi pěkně předvedl svoje pilotní umění M. Plichta se svým modelem kategorie RCEA s hudebním doprovodem.

KLeM ČR vysoce kladně zhodnotil i další úspěšná vystoupení reprezentantů v leteckém modelářství na MS a ME a zároveň vyzdvihl i organizační práci všech pořadatelů MS v kategorii F3B pořádaného v Ivančicích u Brna a především práci R. Vojtěcha a J. Hlávka ve funkcích startérů této soutěže. Jejich práce byla vysoce hodnocena i zahraničními účastníky přímo v závěru mistrovství.

Pro informaci uvádíme zkrácený přehled nejlepších dosažených výsledků na MS a ME za r. 2009

SoutěžMístoJménoUmístění
MS F1ENěmeckoOrel Jaromír2. místo
MSJ F1EHorn Martin1. místo
družstvo2. místo
MEJ F1DSrbskoKaplanová Gabriela1. místo
družstvo1. místo
ME F2BSrbskoVejmola Jiří2. místo
družstvo3. místo
ME F3JPolskoKrištof Pavel2. místo
družstvo3. místo
MEJ F3Jdružstvo2. místo
MEJ F1Adružstvo3. místo
ME F4CNorskoFencl Pavel 3. místo
družstvo3. místo

MS, ME – Mistrovství světa /Mistrovství Evropy senioři
MSJ, MEJ – Mistrovství světa /Mistrovství Evropy junioři

Zpracoval: Ing. Petr Cejnar