Nejúspěšnější letečtí modeláři za rok 2012

Nejúspěšnější letečtí modeláři za rok 2012

Při rozhodování o ocenění nejlepších leteckých modelářů za rok 2012 stálo předsednictvo KLeM ČR před nelehkým úkolem.

Rok 2013 byl z pohledu získaných úspěchů velmi bohatý a úspěšnost leteckých modelářů na vrcholových akcích byla vysoká. Když se opětovně na Svaz modelářů ČR obrátila Letecká amatérská asociace (LAA) s nabídkou společného vyhlášení nejúspěšnějších sportovců, bylo vše jasné.

Po zvážení všech pro a proti byli na vyhlášení nejlepších sportovců organizovaného LAA, SMČR, Plachtařským Old Timer Klubem ČR a Asociací leteckých provozovatelů ČR pozváni – Magdaléna Orlová – mistryně Evropy juniorů v kat. F1E; Gabriela Kaplanová – mistryně světa v kat. F1D; Adam Blažek, Václav Papež a Daniel Rössler – mistři světa družstev juniorů v kat. F1A ; Ondřej Hacker – mistr světa a Jan Sedláček, Tomáš Ciniburk – mistři světa v družstvech v kat. F5D a Pavel Fencl, Petr Tax, Karel Vodešil – družstvo mistrů světa v kat. F4C.

Oceněni a vyhlášeni jako nejlepší modeláři za rok 2012 byli všichni, neboť předsednictvo KLeM ČR se shodlo, že zisk titulu na MS nebo na ME je tím nejvyšší možným dosažitelným výsledkem a nelze s určitou nadsázkou přesně říci, které kategorie je nejnáročnější.

Předání ocenění se uskutečnilo dne 1.3.2013 v prostorách Parlamentu České republiky pod záštitou předsedy Podvýboru pro vědu, výzkum, letectví a kosmonautiku Parlamentu České republiky. Všem oceněným předali pamětní křišťálové poháry a originální diplomy Ing. Pavel Hojda předseda podvýboru pro vědu, výzkum,letectví a kosmonautiku, Mgr. Miroslav Navrátil předseda SMČR, Ing. Petr Cejnar předseda KLeM ČR a Jan Brskovský prezident LAA-ČR.

Družstvo mistrů světa v kat. radiem řízených maket F4C bylo za svoji dlouholetou úspěšnou reprezentaci oceněno diplomem Asociace leteckých novinářů a SMČR předal každému z družstva repliku vítězného putovního poháru z Mistrovství světa.

Mgr. Miroslav Navrátil
předseda SMČR
Ing. Petr Cejnar
předseda KLeM ČR